måndag 19 april 2010

Apropå förra citatet

Vad: Bad i isvak
Var: Skavlötens badplats
Kostnad: Gratis

Vi har kommit på att man alldeles för sällan upptäcker och framförallt uppskattar sitt eget land och sin egen stad. Klagomål på Sveriges väder och annat svenskt är ju något man ändå hör väldigt ofta. I egenskap av mentor för utbytesstudenter får man hursomhelst ett lite nytt perspektiv på sitt land, (de verkar tycka att något så litet som en typisk ”fika” är asballt) och man inser att va sjutton, Sverige ÄR faktiskt ganska coolt! Och det finns massor med roliga ”typiskt svenska” grejer som svenskar ibland inte lägger märke till. Vi gillar äventyr och njutning så varför inte se vad som finns att hämta alldeles runt hörnet? Första etappen i prova-på projektet blev bad i isvak.

Ja det var kallt, men otroligt uppfriskande! Upplevelsen blev ännu mer underhållande tack vare tre tonårskillar som spelade hockey precis bredvid vaken och stirrade på oss som om vi var fullständigt galna. De ställde dock upp och tog foton på oss när vi doppade våra vinterbleka kroppar i det nollgradiga vattnet och det uppskattades givetvis!



















Skavlöten (ligger i Täby) har alltså öppet inte bara för sommarbad utan också för vintervarianten. Någon har skurit ut ett hål i isen och satt dit en stege och bastun är öppen alla dagar, och det bästa av allt är att det är gratis! Helt otroligt tycker vi, så tipset är att utnyttja eller i alla fall prova på. Tro det eller ej, det verkar som om våra grannar i öst inte har helt fel ändå, bastu med isbad är riktigt nice!

/Linnéa

1 kommentar:

  1. kalltikaaaallt! men jag blir avis, vill också ha badat i isvak. Nästa år hänger jag med :)

    SvaraRadera